Доба війни: село у Харківській області атакували сім російських дронів (фото)

Фото: Харківська обласна прокуратура

Минулої доби під час масованої атаки на Україну російських безпілотників сім БпЛА атакували село Мартове у Чугуївському районі Харківської області. Частину з цих дронів збили.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції Харківщини.

«Село Мартове Чугуївського району.  Вночі щонайменше 7 ворожих безпілотників вдарили по населеному пункту. Зруйнована двоповерхова будівля непрацюючого дошкільного закладу, виникла пожежа, пошкоджено ліцей. Також зафіксовані влучання в дорожнє покриття», – написав у Facebook начальник ГУ Нацполіції Володимир Тимошко.

За словами начальника Слідчого управління Нацполіції області Сергія Болвінова, «ще одне влучання – в меморіальний комплекс. По всьому селу після нічної атаки лишилися вирви та уламки російських БПЛА Герань-2».

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній військовій адміністрації, артилерійських та мінометних ударів минулої доби зазнали близько 20 населених пунктів області.

У селі Першотравневе на Ізюмщині російський обстріл також пошкодив будівлю освітнього закладу. Знову були обстріляні Вовчанськ та Курилівка Куп’янського району, де від російського обстрілу загинула немолода жінка.

«В результаті бойової роботи збито 38 «шахедів» у межах Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської,  Харківської, Вінницької та Сумської областей. В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив», – доповіли у Генеральному штабі ЗСУ.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС Харківщини, за минулу добу російські обстріли спричинили в області три пожежі.

Ще один навчальний заклад був знищений селі Першотравневе Борівської громади на Куп’янщині.

«Через те, що село знаходиться прямо біля лінії бойового зіткнення і обстріли там не вщухають, ліквідація даної пожежі була неможливою», – повідомили надзвичайники.

У селі Синельникове під Вовчанськом від російського обстрілу спалахнула суха трава на площі близько гектару.

«Існувала загроза розповсюдження полум’я на житлові будинки. До ліквідації наслідків обстрілів був залучений підрозділ ДСНС з міста Вовчанськ. За дві години рятувальникам вдалось зупинити полум’я, запобігши розповсюдженню його на житло та хвойний ліс. Жертв і постраждалих немає», – йдеться у повідомленні ДСНС.

Третю пожежу рятувальники загасили у Вовчанську.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 32 одиниці вибухонебезпечних предметів. В цілому впродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 17,94 га території, знищили 278 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, позаминулої доби росіяни продовжували тероризувати мирне населення прикордонних та прифронтових населених пунктів Харківської області. Місто Вовчанськ Чугуївського району було обстріляне 27 разів.